Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

123

U utorak 26. travnja 2022. g. u Pazinskom je kolegiju-klasičnoj gimnaziji upriličen virtualni susret učenika Kolegija i djece naših iseljenika u Trstu i Monfalconeu. Dio je to projekta Hrvatsko srce, koji u Kolegiju vodi prof. Orijana Paus, a u Trstu i Monfalconeu prof. Diana Njegovan.
Ove je godine tema našeg, još uvijek, virtualnog druženja čitanje. U okviru ove teme naš je gost bio g. Daniel Načinović, pravi renesansni čovjek s ovih naših prostora: piše, pjeva, svira, slika...
S druge strane ekrana bila je prof. Diana Njegovan, voditeljica hrvatske nastave u Trstu i Monfalconeu, zajedno sa svojim učenicima, i gđa Barbara Buršić, voditeljica Hrvatske matice iseljenika - Podružnice Pula.
Nakon uvodnih pozdrava ravnatelja Kolegija vlč. Maksimiljana Ferlina i već navedenih dragih suradnika i podupiratelja projekta, uslijedio je pravi mali glazbeno-scensko-poetski spektakl koji nam je priredio Daniel Načinović. Uživali smo u svakoj njegovoj riječi, stihu, pjesmi i postali bogatiji za još jedno lijepo kulturno i životno iskustvo koje će oplemeniti sve nas s obiju strana granice. Veselimo se novim aktivnostima i novim učenicima, Hrvata iz različitih krajeva svijeta, u okviru našeg projekta.

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"