Pazinski kolegij – klasična gimnazija odgojno-obrazovna je ustanova koju čine škola i dom, a njihove se aktivnosti i događanja međusobno preklapaju i nadopunjuju. Život u domu od iznimne je važnosti za razvoj osjećaja kompetencije, uspješnosti, samostalnosti, samopouzdanja te samim time i za postizanje uspjeha u školi. Zbog toga ga neprestano nastojimo obogatiti i osmisliti raznim aktivnostima, kao što su radionice, predavanja, kulturne i sportske aktivnosti, izložbe, priredbe, posjeti kulturnim i dr. ustanovama, natjecanja, stručni izleti i ekskurzije i dr. Učenici, odgajatelji i nastavnici redovito sudjeluju na različitim školskim i domskim natjecanjima, na regionalnoj i državnoj razini (natjecanja iz svih nastavnih predmeta, turniri, Domijada…).

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"