Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Službeno je okončano još jedno Juvenes Translatores natjecanje u prevođenju. Ove godine pobjednički prijevod dolazi iz Srednje škole Krapina, no organizatori su odlučili odati priznanje i nekolicini učenika čiji su se prijevodi istaknuli svojom kvalitetom. Ponosni smo što je među njima i rad naše učenice Lane Frančin, polaznice 3. razreda klasične gimnazije. Lana je pokazala zavidno umijećenje poznavanja engleskog i materinjeg jezika te je ostavši vjerna izvornom tekstu isti uspjela pretočiti u kvalitetan, točan i tečan prijevod. Ovo je priznanje za našu školu posljednje u nizu pobjedničkih i nagrađenih prijevoda na ovom natjecanju, ujedno i potvrda dobrog rada i suradnje naših nadarenih učenika i profesora stranih i hrvatskog jezika.
Bravo Lana!

Katarina Breščić Šegota

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"