WELCOME EUROPE - DAY 5

Radno je bilo do samoga kraja: gosti su i zadnji dan projekta bili uključeni zajedno s učenicima domaćinima u realiziranju različitih zadataka na satovima Kemije, Matematike, Geografije, Biologije, Grčkog i Engleskog jezika. Nakon nastave tog su dana Talijani krenuli kućama, a Danci i Belgijanci u subotu, svi zadovoljni ostvarenjem programa i boravkom u Kolegiju.

WELCOME EUROPE - DAY 4

Četvrti je dan posvećen zaključivanju projektnih zadataka. Učenici - gosti i domaćini - podijeljeni su u četiri skupine koje su se posvetile temama koje su obuhvaćene u prethodnim danima projekta: likovna radionica freskama, radionica izrade rimskih mozaika antičkim motivima, glazbena radionica etno-glazbi, literarna radionica pisanjem poezije, a kulinarska radionica izradi jela karakterističnog za pojedinu zemlju iz koje sudionici dolaze. Za danski puding, belgijsko povrće s kobasicom i talijansku karbonaru nije teško prepoznati porijeklo, ali ne baš svi znaju za žminjsku slasticu Kristova kruna...

Predstavljanje uradaka: "suvremenih" freski od raznobojne ljepljive vrpce na drvu, mozaika, poezije i pjesme uslijedilo je na večernjem druženju na koje su pozvani i roditelji naših učenika.

 

WELCOME EUROPE - DAY 3

"Etno"-temom započeo je i treći dan projekta, ali na području glazbenog izričaja. Gosp. Farkaš održao je učenicima predavanje i glazbenu radionicu u kojoj su svi gosti pjevali na hrvatskom. Nakon jutarnjeg upjevavanja krenuli su u Pulu, gdje su im profesorice klasičnih jezika predstavile antičke lokalitete. Profesor geografije osmislio je razgled Rovinja rješavanjem zadacima u skupini, tako da su se učenici imali prilike trećeg dana još više upoznati i međusobno komunicirati.

WELCOME EUROPE - DAY 2

Drugi dan projekta započeo je u Etnografskom muzeju u Pazinu. Tijekom radionice i vođenog razgleda postava učenici su upoznali geografska obilježja Istre i način na koji  uvjetuju različite životne situacije karakteristične za sudbine ljudi u pojedinim krajevima Istre u posljednjih stotinjak godina. Posjetii su i Muzej grada Pazina.

Povijesno nasljeđe Istre nastavili su upoznavati sjevernije, u Roču i Humu. Slušali su o srednjovjekovnim freskama u crkvicama sv. Roka i sv. Antona u Roču, ali osim što su ih mogli pobliže razgledati, demonstrirano im je i oslikavanje freske. U najmanjem gradu na svijetu čuli su još ponešto o srednjovjekovnoj arhitekturi, gospodarskim i kulturnim obilježjima ovog dijela Istre i uživali u krajoliku.

WELCOME EUROPE - DAY 1

Projekt razmjene učenika uspješno je krenuo 6. svibnja 2019., nakon što su dan ranije sretno stigli gosti - učenici salezijanske gimnazije Don Bosco iz Verone (Liceo don Bosco), škole Sint-Dimpnacollege iz Geela u Belgiji i škole Niels Brock Copenhagen Business College iz Kopenhagena u Danskoj. 

Program je započeo predstavljanjem svih sudionika projekta: učenici su na engleskom jeziku kolegama predstavili osnovne informacije o svojoj školi i mjestu iz kojeg dolaze. Potom ih je primio u vijećnici Grada Pazina gradonačelnik Renato Krulčić te im  je uz toplu dobrodošlicu pobliže opisao znamenitosti Pazina. Slijedio je obilazak Pazina uz vođenje profesora Bogešića i učenica Monike, Heidi, Dine, Agate i Matee. Nakon ručka planirane su radionice upoznavanje, tradicijske igre i zabavni sadržaji.

 

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"