Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Danas su učenici 2. b razreda i njihova prof. Orijana Paus u okviru nastave Hrvatskoga jezika povodom Dana sigurnijeg interneta na svom dvosatu ugostili predstavnice centra za mlade Alarm iz Pazina. Tema je bila Medijska pismenost mladih. Interaktivno predavanje održala je Anamaria Grzetic. Predavanje je započelo ležernim razgovorom o tome koliko mladi danas koriste klasične medije, npr. televiziju, radio i sl., te što znaju o pojmu medijske pismenosti. Učenici su aktivnim učenjem saznali ili dopunili svoje znanje o funkcioniranju tzv. kolačića, tko prikuplja naše podatke i zašto te do koje mjere to prikupljanje podataka može ići (može se pratiti čak i zarada kućanstva!). Nadalje, upoznali su se s pojmom podatkovne ekonomije, što je to Big Tech i kakav je njihov odnos prema demokraciji. Na kraju su zajedno pogledali kratak videouradak koji prilično pesimistično gleda na budućnost u svezi s navedenom temom i podijelili neka svoja iskustva u korištenju medijskih sadržaja.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"