Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

Naša je Škola i ove godine već tradicionalno obilježila Europski dan jezika. Budući se isti, na inicijativu Vijeća Europe, obilježava 26. rujna, mi smo s našim aktivnostima započeli u ponedjeljak 27. rujna. Ove godine ljepotu jezika slavili smo kroz prizmu filma. Započela je tako 10. sezona ovakve manifestacije u našoj Školi koja će se odvijati u nekoliko epizoda, a ovdje iznosimo sadržaj 1. i 2. epizode.

S10, E1:

Profesorice stranih jezika, klasičnih jezika i hrvatskog jezika udružile su snage u suradnji s učenicima te smo osmislili Tjedan europskih jezika tijekom kojeg smo imali priliku ''čitati'' i slušati'' filmove na jezicima koje podučavamo u našoj školi. Šetajući školom mogli smo tako na ''lebdećim posterima'' pročitati filmske citate i putem QR koda saznati nešto više o pojedinim filmovima. Glavni pano bio je mjesto gdje smo objedinili izreke o važnosti i bogatstvu učenja stranih jezika. Školskim su hodnicima za vrijeme odmora odzvanjale milozvučne filmske uspješnice a meni tjednih ručaka bio je svakodnevno posvećen tipičnom jelu jedne Zemlje čiji strani jezik učimo. Iako iz ''sezone'' u ''sezonu'' tematski pokrivamo razna područja koja se tiču stranih jezika, ''filmska sezona'' zasigurno bi zasjela na sam vrh uspješnosti. ''Filmsko-jezični'' tjedan završio je 1. listopada.

 

S10, E2:

Jezična skupina održala je u četvrtak 7. listopada video poziv s našom bivšom učenicom, kasnije i profesoricom, Majdom Praiz koja trenutno živi i radi u Austenu, Teksas. Profesorica Majda zaposlena je u katoličkoj školi, St. Mary's Catholic School, a odgovarajući na učenička pitanja na engleskom jeziku s nama je podijelila svoje životno i radno iskustvo. Zaključili smo da se naša, hrvatska i europska, stvarnost poprilično razlikuje od one američke, a obzirom da je profesorica istaknula Forrest Gump kao jedan od najdražih joj filmova, zaključit ćemo ovu epizodu prigodnim citatom: "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.".

 

To be continued…

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"