Iako ove godine u sklopu Welcome Europe projekta razmjene učenika https://madmagz.com/magazine/1636754#/ nismo bili u mogućnosti otputovati u drage nam škole partnere u Belgiji, Danskoj i Italiji, to nas nije spriječilo da nastavimo zajedno surađivati.
U ožujku su učenici trećih razreda tako imali prilike s Dancima i njihovim europskim školama partnerima raspravljati o mladima u EU i ekologiji, https://www.pazinski-kolegij.hr/global-days, a kasnije smo se ''bacili'' na književne teme. Naime, tijekom proljeća naši učenici drugih razreda s profesoricom Katarinom Breščić Šegota te njihovi vršnjaci iz veronske škole Istituto Salesiano Don Bosco s profesoricom Ilariom Lovo zajednički su na kreativan način interpretirali The Happy Prince, književno djelo Oscara Wildea. Svoje su radove predstavili tijekom Zoom video poziva u ponedjeljak 31. svibnja. Talijani su se ponajviše bavili reinterpretacijom djela u različitim povijesnim okvirima dok su naši učenici pokazali domišljatost i kreativnost pa smo tako imali prilike vidjeti autorova pisma, društvenu igru, video vinjetu Pazina, dramsko djelo, ''gaming'' nastavak priče, crteže i strip predložak spomenutog djela.

 

Što smo sve radili i pokazali možete pogledati u galeriji!
Arrivederci do, nadamo se, novog članka na istu temu ali ovaj puta s terena😉

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"