Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Nedugo nakon povratka s proljetnog odmora Pazinski su kolegij na nekoliko dana posjetili učenici Biskupske Gymnazium J. N. Neumanna iz Čeških Budejovica zajedno sa svojim voditeljima. U Pazinskom su kolegiju boravili od 17. travnja do 21. travnja 2023. godine.

Razmjena je započela vrlo živopisno upoznavajući naš grad. Kako bi ga na što bolji način doživjeli te se upoznali s kulturom života u našem podneblju, sudionici su prošetali gradom uz vodiča prof. Danijela Bogešića. Potom, narednih su dana posjetili istarske gradove Pulu, Rovinj i Poreč uz stručno vodstvo. Slobodno vrijeme iskoristili su za druženje s učenicima Kolegija, šetnju, a oni najhrabriji, za kupanje u prohladnom moru.

Zanimljiva aktivnost kojoj su naši gosti prisustvovali je edukacija o osnovnim koracima istarskog tradicionalnog folklora s kojima su ih upoznali članovi Folklornog društva Pazin. Također, druga korisna aktivnost ostvarena je uz prof. Sanju Depikolozvane u kojoj su češki učenici pokušali izraditi tradicionalne cukerančiće i pljukance koje su kasnije, naravno i degustirali.

Ostali dio programa ostvaren je u prostorijama Pazinskog kolegija kroz sportske susrete, igre upoznavanja, predstavljanje škola te prigodnu zabavu za kraj druženja.

Sudionici su komunicirali na engleskom jeziku tijekom višednevne razmjene te aktivno koristili isti u govoru i pismu. Naposlijetku, treba istaknuti kako je najvažniji cilj postignut, a to je međusobno povezivanje dviju škola uz stjecanje novih životnih iskustava za sve sudionike. Voditeljice projekta bile su odgajateljica Paula Jurman i profesorica Sanja Depikolozvane.

Veselimo se novim susretima kroz suradnju s prijateljima iz Čeških Budejovica!

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"