Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Nakon uvjerljivog 1. mjesta na županijskom natjecanju, naša maturantica Marijana Fable, učenica 4.a razreda, od 19. do 21. travnja sudjelovala je na državnom natjecanju iz engleskog jezika u Vinkovcima. Poznavanje jezika na državnoj razini obuhvaća provjeru kroz sve 4 jezične vještine: pisanje, slušanje, čitanje i govorenje. Ispit je podijeljen u nekoliko dijelova te je Marijana prvog dana natjecanja prionula pisanju eseja, provjeri razumijevanja slušanog i pisanog teksta, testu uporabe jezika. Idućeg je dana održana provjera vještine govorenja. Konačni rezultati samo su potvrdili Marijaninu izvrsnost, zauzela je visoko 5. mjesto, odnosno imala je bodovno 4. najbolji rezultat u konkurenciji svojih vršnjaka maturanata gimnazijalaca. Marijana je ujedno bila i jedina gimnazijalka iz Istarske županije na natjecanju. Zadovoljne i ponosne ostvarenim, slobodno vrijeme između i nakon natjecanja Marijana i njezina mentorica, prof. Katarina Breščić Šegota, iskoristile su za šetnju sunčanim, proljetno zelenim Vinkovcima te za druženje sa svojim kolegama.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"