Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Učenici prvog razreda imali su jedinstvenu priliku proširiti svoje znanje o kulturnom i povijesnom blagu dijela Istre. U pratnji profesora Daniela Bogešića, Orijane Paus, Gordana Radić Labinjan i Mirande Guštin, proveli su dan na terenskoj nastavi, posjećujući zanimljiva odredišta poput Pule, Vodnjana i Svetvinčenata.
Prva stanica bila je antička Pula, poznata po svom bogatom rimskom nasljeđu. Učenici su upoznali antičku Pulu i njezine povijesne znamenitosti te su posjetili povijesni muzej i Centar znanosti, gdje su kroz zanimljive eksperimente upoznali razna područja znanosti te su postali svjesni potrebe učenja matematike i fizike.
Nakon toga, učenici su posjetili slikoviti Vodnjan. Imali su priliku razgledati crkvu sv. Blaža, upoznati se s arhitekturom crkve te se suočiti s neraspadnutim tijelima svetaca koja su izložena u crkvi. Također su posjetili Park Kažuna, poznat po svojim jedinstvenim kažunima koji stvaraju slikovitu i autentičnu atmosferu koja nam je pružila uvid u prošlost i tradiciju Istre.
Posljednje odredište na terenskoj nastavi bio je Svetvinčenat, gdje su učenici upoznali povijesne znamenitosti poput Kaštela Grimani i Morosini te župne crkve blaženog Miroslava Bulešića. Impozantni dvorci očarali su ih svojom arhitekturom, a župna crkva posvećena blaženom Miroslavu Bulešiću podsjetila ih je na važnost hrabrosti i vjere u teškim vremenima.
Terenska nastava u Puli, Vodnjanu i Svetvinčenatu bila je ne samo poučna, već i inspirativna za učenike prvog razreda. Potaknula je njihovu znatiželju, ljubav prema povijesti umjetnosti i znanosti. Profesori su bili impresionirani zainteresiranošću i angažmanom učenika tijekom putovanja, a svi se slažu da će ovo iskustvo pružiti temelj za daljnje obrazovanje i istraživanje.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"