U našoj se školi provodi projekt Kultura budućnosti (Definiraj nedefinirano!) u suradnji sa Muzejom grada Pazina i pod vodstvom mag. povijesti umjetnosti i edukacije Maje Zidarić Pilat, kustosicom i voditeljicom Kulturno - povijesnog i Galerijskog odjela Muzeja te našom profesoricom likovne umjetnosti, Evom Bulić.

U projekt je uključeno petnaestak učenika 3. i 4. razreda. Učenici su se do sad upoznali sa poviješću muzeologije općenito te u samom gradu Pazinu, posjetili su Galerijsku zbirku Muzeja Grada te se upoznali sa osnovama katalogizacije i postava izložbe.
U budućim će radionicama upoznati djela suvremenih autora 20. st. u fundusu Muzeja te će sudjelovati u njihovom predstavljanju široj javnosti izradom tekstova, deplijana te idejnih i likovnih rješenja kojima će popratiti izložbu tih radova. Istovremeno će predstaviti i svoje radove inspirirane suvremenim pravcima u likovnoj umjetnosti. Izložbe su planirane u svibnju.
Cilj ovog projekta je poticanje interesa mladih za prepoznavanjem i očuvanjem kulturne i materijalne baštine, poticanje interesa za istraživanjem i valorizacijom suvremene umjetnosti te upoznavanje osnova muzeologije.
Projekt se provodi zahvaljujući entuzijazmu voditeljice Maje Zidarić Pilat.