Obilježen Europski i Svjetski tjedan novca u našoj školi.
U našoj školi, obilježili smo Europski i Svjetski tjedan novca, koji se tradicionalno održava svake godine u ožujku. Kako bi naglasili važnost financijske pismenosti, pripremili smo niz aktivnosti.
Osim što smo prikladno uredili glavni pano u školi, proveli smo i kviz na temu financijske pismenosti. Radi se o kvizu baziranom na konceptu pub kviza, koji je namijenjen srednjoškolcima iz cijele Hrvatske. Cilj ovakvog kviza nije samo stjecanje novih znanja, već i poticanje na međusobnu suradnju i timski rad. Naša ekipa 4.b razreda se odlično snašla te osvojila visoko četvrto mjesto u R. Hrvatskoj, što nam je ulilo dodatnu motivaciju za daljnji rad i usavršavanje.
Biserka Franković, direktorica poduzetničkog i osobnog bankarstva, bila je gost na jednom od naših događaja u sklopu obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca. Tijekom predavanja, Franković je objasnila osnovne pojmove iz svijeta financija i dala savjete za umjereno i sigurno baratanje novcem.
Franković je naglasila važnost financijske pismenosti i poduzimanja mjera za zaštitu osobnih financijskih interesa. Ona je upozorila na rizike neodgovornog trošenja i prekomjerne zaduženosti te je savjetovala učenike da uvijek razmišljaju dugoročno i da donose financijske odluke s obzirom na svoje ciljeve i prioritete.
Kada je govorila o bankarskim uslugama, Franković je istaknula važnost različitih vrsta ulaganja kako bi se smanjio rizik i osigurala veća stabilnost. Također je naglasila važnost provjere uvjeta i troškova prije korištenja bankarskih usluga.
Na kraju predavanja, Franković je odgovorila na pitanja učenika te je pozvala sve prisutne da se obrate bankama i financijskim savjetnicima kako bi dobili dodatne informacije i savjete o upravljanju osobnim financijama.
Svi prisutni su se složili da je predavanje bilo izuzetno korisno i informativno, te da su dobili nova znanja koja će im pomoći u budućnosti.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ove inicijative te se veselimo budućim aktivnostima koje će doprinijeti financijskoj pismenosti naših učenika a i svih nas.