I ove je godine, deveti put zaredom, u organizaciji Katoličkoga društva prosvjetnih djelatnike Istre mons. Antuna Heka, a pod pokroviteljstvom Istarske županije, održan Istarski zavičajni kviz Krasna zemljo-Meraviglioso paese za učenike osnovnih i srednjih škola naše županije. Tema je i ovogodišnjega kviza bila istarska povijest, ali s posebnim osvrtom na Vodnjan (geografija, povijest i kultura) i kažune. Na Kvizu je sudjelovalo ukupno 31 škola, 17 osnovnih škola i 14 srednjih škola, te 29 mentora, profesora Povijesti.

Domaćin je ovogodišnjega natjecanja bila Osnovna škola Vodnjan – Scuola elementare Dignano. Nakon pozdravnih riječi predsjednika KDPDI-ja mr. sc. Daniela Bogešića i pročelnika Upravnoga odjela za kulturu Istarske županije Vladimira Torbice, slijedio je kulturni program koji su pripremili učenici i učitelji vodnjanske osnovne škole, hrvatskoga i talijanskoga odjela.

Potom je započelo samo natjecanje koje se provodi u dvama dijelovima: rješavanje ispita, koje je ove godine provedeno on-line, i rješavanje terenskih zadataka.

Učenici su u paru rješavali ispit, rastrčali se po terenu rješavajući terenske zadatke i zadovoljno se vratili u školu na proglašenje rezultata.

Pohvala za naš predstavnike Ninu Peulić i Mihaela Cvitka, maturente jezične gimnazije, te njihovu mentoricu prof. Sandru Sloković!

 

 

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"