Maturant jezične gimanzije Eric Jerman iznimnim je drugim mjestom na državnom natjecanju iz Talijanskog jezika zaokružio zajedno s mentoricom Sandrom Sloković uspješan slijed sudjelovanja na natjecanjima započetima u veljači prošle školske godine. Zbog epidemioloških uvjeta državna razina natjecanja odgođena je za 22. i 23. listopada 2020., a ostvarena on-line sudjelovanjem iz matične škole.

Eric je zadovoljan: "Natjecanje je bilo sastavljeno od šest različitih kategorija čitanje i slušanje s razumjevanjem, sastav, test gramatika, izlaganje prezentacije o temi koju je natjecatelj odabrao i govor s komisijom o jednoj nasumičnoj temi. Meni iskreno se najviše sviđalo pisanje sastavka jer sam tamo mogao biti i najkreativniji. Najstresnije mi je bila prezentacija i govor s komisijom najviše zbog toga jer sam sve morao odraditi online. Usprkos svemu bilo mi je dosta lijepo, ali mi je malo bilo žao to što zbog korone nismo nigdje otišli jer nije isti dojam kada ostaneš u Kolegiju."

Čestitamo na velikom uspjehu Ericu i mentorici!

JERMAN SLOKOVIC 2020 10

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"