I ove smo godine, od 7. do 16. veljače, u našoj školi obilježili dan u kojem slavimo ljubav, Valentinovo.
Projekt su osmislile i provele učenice 3. b razreda Sara Grgorović i Ana Topalović, članice izvannastavne aktivnosti Jezična skupina, u suradnji s voditeljicom skupine profesoricom Katarinom Breščić Šegota. Svoju su kreativnu ideju o ljubavi koju vrijedi nesebično dijeliti i živjeti svakodnevno istaknule podsjetivši nas na citat iz Prve poslanice Korinćanima: "Sve što činite neka bude u ljubavi".
Kao mali znak ljubavi i pažnje na ulazu u blagovaonicu postavile su teglu prepunu slatkiša, bombona i čokoladica koja je mamila znatiželjne poglede naših učenika, što zbog slatkog sadržaja, što zbog nagradne igre. Učenici su naime putem QR koda i upitnika bili pozvani pogoditi koliki se broj slatkiša nalazi u tegli. Broj slatkiša je kroz nekoliko dana bio sveden na onaj broj koji i nije prirodan broj, tegla je ubrzo zjapila prazna! No, nekolicina učenika dobro je procijenila polaznu popunjenost tegle. Najbliži točnom odgovoru o broju slatkiša bio je David Levak, učenik 1. a razreda, koji je prigodno nagrađen buketom satkanim od slastica.
Dane uoči ovog blagdana uljepšale smo i prigodnom glazbom. Naposlijetku, kao i svake godine, maturantice su se pobrinule za valentinovsku kutiju. Tijekom projektnog tjedna, tajni bi pošiljatelji ubacili pisamce u kutiju, a vrijedne maturantice na Valentinovo su obilazile učionice i isporučile porukice na ruke iznenađenih i polaskanih primatelja.
Sve što činite neka bude u ljubavi!