Dragi prijatelji Pazinskoga kolegija,
davno je netko u knjizi Propovjednika zapisao: „Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme. Vrijeme rađanja i vrijeme umiranja, vrijeme plača i vrijeme smijeha, vrijeme tugovanja i vrijeme plesanja, vrijeme grljenja i vrijeme kad se ostavlja grljenje.“ Ovogodišnje slavlje Božića, u mnogočemu različito od ostalih, u biblijskom citatu nalazi svoje svjetlo. I kao što moreplovci u neizvjesnim trenutcima plovidbe upiru pogled u svjetlo svjetionika, tako i mi upiremo svoj pogled u Svetu nazaretsku obitelj. Isus sin Božji, rađa se između dvaju prisilnih putovanja: zbog popisa stanovništva i Herodova nauma da naudi djetetu. Kolike li hrabrosti, postojane ljubavi i velikodušnosti u Svetoj nazaretskoj obitelji! Neka vam Božić obasja živote onim preobražavajućim svjetlom i neka zagrije srce vaših obitelji toplinom Sunca koje ne zalazi.
Sretno i s Božjim blagoslovom u 2021. godini!

Sveta obitelj

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"