Višegodišnju suradnju sa srednjom školom Istituto Salesiano Don Bosco iz Verone ostvarili smo i ove godine kroz projektni zadatak ''Rimska ostavština u Istri''. Projekt je predstavljen i finaliziran video pozivom održanim 3. lipnja. U projektu je sudjelovala skupina učenika 1.razreda pod vodstvom profesorica Sandre Sloković i Katarine Breščić Šegota. Cilj projekta bio je na stranim jezicima ukratko predstaviti znamenitosti rimske Istre, što smo pretočili u video isječke izabranih antičkih lokaliteta popraćenih audio objašnjenjima i tekstualnim zapisima na talijanskom i engleskom jeziku, cum grano latinskog u suradnji s prof. Sonjom Ljubetić.

U konačnici, naš je završni video predstavio Arenu (Martina Vlahović, 1.b), Herkulova vrata (Ena Matohanca, 1.b), Slavoluk Sergijevaca i Augustov hram (Marie Racan, 1.b), Brijune (Sofija Čehić, 1.b), Vižulu (Rea Zagorec, 1.a), te Poreč (Gaja Faflja, 1.b i Gabriela Leholat, 1.a). Tehnički dio video uratka potpisuje Marija Bubalo, 1.b.

Talijani su s nama podijelili 2 videa a u objašnjenju antičkih lokaliteta uz engleski, koristili su i njemački, španjolski te kineski jezik. Nakon razmijenjenih projektnih uradaka uslijedio je ležerniji dio u kojem su učenici jedni drugima postavljali pitanja o svakodnevnom životu srednjoškolaca u Pazinu, odnosno Veroni. Zanimanje za isti, na obostrano žaljenje, moralo je nakon sat vremena trajanja poziva stati, budući smo se i mi i oni morali vratiti redovnoj nastavi. Poziv je zaključen željama za skori nastavak druženja, naravno uživo, u novim staro-normalnim razmjenama učenika.