123

U utorak 26. travnja 2022. g. u Pazinskom je kolegiju-klasičnoj gimnaziji upriličen virtualni susret učenika Kolegija i djece naših iseljenika u Trstu i Monfalconeu. Dio je to projekta Hrvatsko srce, koji u Kolegiju vodi prof. Orijana Paus, a u Trstu i Monfalconeu prof. Diana Njegovan.
Ove je godine tema našeg, još uvijek, virtualnog druženja čitanje. U okviru ove teme naš je gost bio g. Daniel Načinović, pravi renesansni čovjek s ovih naših prostora: piše, pjeva, svira, slika...
S druge strane ekrana bila je prof. Diana Njegovan, voditeljica hrvatske nastave u Trstu i Monfalconeu, zajedno sa svojim učenicima, i gđa Barbara Buršić, voditeljica Hrvatske matice iseljenika - Podružnice Pula.
Nakon uvodnih pozdrava ravnatelja Kolegija vlč. Maksimiljana Ferlina i već navedenih dragih suradnika i podupiratelja projekta, uslijedio je pravi mali glazbeno-scensko-poetski spektakl koji nam je priredio Daniel Načinović. Uživali smo u svakoj njegovoj riječi, stihu, pjesmi i postali bogatiji za još jedno lijepo kulturno i životno iskustvo koje će oplemeniti sve nas s obiju strana granice. Veselimo se novim aktivnostima i novim učenicima, Hrvata iz različitih krajeva svijeta, u okviru našeg projekta.