Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Porečke i Pulske biskupije, U organizaciji Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, održano je u Pazinskom kolegiju - Klasičnoj gimnaziji u Pazinu u utorak, 15. ožujka 2022. godine. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova“.

Svečanom otvaranju u ime Biskupije nazočio je predstojnik dijecezanskog Katehetskog ureda preč. mr. Maksimilijan Buždon te svećenici i vjeroučitelji koji su kao mentori dopratili svoje natjecateljske ekipe.

U kategoriji osnovnih škola najbolji, sa 76,75 bodova, bili su učenici Osnovne škole Ivo Lola Ribar iz Labina pod vodstvom mentorice Đeni Vojnić. Drugoplasirani, sa 70,75 bodova su učenici Osnovne škole Marije i Line iz Umaga pod mentorstvom vjeroučitelja Davora Mirkovića, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina iz Medulina pod mentorstvom Marine Šnobl osvojili su 68,25 bodova.

U kategoriji srednjih škola ove je godine sudjelovala samo škola domaćin, Pazinski kolegij – Klasična gimnazija te su svojim znanjem osvojili 78 bodova.

Čestitke svim sudionicima i sretno na državnom natjecanju!

image 2 Small