Izložba nazvana „Dante 9-7-9“ (broj krugova u Paklu, Čistilištu i Raju) nastala je kao rezultat suradnje Gradske knjižnice i čitaonice Pula i srednjoškolskih knjižnica Istarske županije, čiji je cilj bilo obilježiti 700. obljetnicu smrti Dantea Alighierija likovnim uradcima srednjoškolaca nastalima na osnovi motiva iz Božanstvene komedije.

U ovaj su se projekt, uz naš Pazinski kolegij s knjižničarkom Kristinom Varda, uključile još tri škole iz Istarske županije: Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Na izložbi kao autori sudjeluju učenici: Nicol Scropetta, Maja Šišinački, Paolo Jelačić i Mia Pavlović, koji su u okviru školskog projekta o Danteu kombiniranom tehnikom izradili fotopoint Dantea i Beatrice, te Marijana Fable svojim akrilom na platnu.

Izložba će svratiti u svaku od četiri škole sudionice i vrlo skoro učenici naše škole imat će priliku razgledati izložbu svojih vršnjaka. Nakon zatvaranja izložbe svaka će škola sudionica dobiti izložbu tiskanu na plakatima u trajno vlasništvo.

Više: http://pulskasvakodnevnica.com/index.php/2021/11/24/u-sredisnjoj-knjiznici-postavljena-je-izlozba-dante-9-7-9/