Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

U četvrtak 2. veljače, na blagdan Svijećnice, svoju su „svjetlosnu iskricu“ prvi razredi i jedan treći razred Pazinskoga kolegija-klasične gimnazije potražili u Državnom arhivu u Pazinu. Dvosatnu izvanučioničku nastavu započeli su šetnjom od škole do kuće u kojoj je tijekom svojih pazinskih dana živio hrvatski pjesnik Vladimir Nazor. Nakon toga šetnju su nastavili do zgrade Državnoga arhiva, u kojoj je nekad bila smještena hrvatska gimnazija u kojoj je Nazor službovao. U Arhivu su nas kao izvrsne domaćice, uz okrepu, dočekale knjižničarka prof. Anamarija Kurelić i viša arhivistica Jasna Mrkonjić. Na svoj osebujan i zanimljiv način o knjigama, njihovu čuvanju i važnosti govorila je gđa Mrkonjić, a izložbu o životu i radu Vladimira Nazora vrlo zorno, uključivši i virtualnu šetnju izložbom na stranicama NSK-a predstavila je prof. Kurelić. Učenici su vrlo zainteresirano pratili njihova izlaganja i neki od njih zaželjeli se vratiti u Arhiv kako bi dodatno upoznali rad i aktivnosti ove važne kulturne i znanstvene institucije, i to ne samo u pazinskim, istarskim ili hrvatskim okvirima. Izvanučionička je nastava ostvarena u okviru zavičajne nastave i integrirane nastave Hrvatskoga jezika, Latinskoga jezika i Povijesti koju su organizirali prof. D. Bogešić, prof. S. Ljubetić, prof. M. Maligec i prof. O. Paus.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"