Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

Dva su tjedna bila vrlo dinamična za sve ljubitelje klasične i moderne glazbe u našem malom gradu. Nakon kratka i topla ljeta, na prvi dan nove nastavne godine 5. rujna Južnočeška filharmonija nastupila je u pazinskom Spomen domu donoseći moderan i romantičarski duh. Brojne je građane u Pazinu, pa tako i nas, zanimalo što će se sve događati tijekom odlično najavljena koncerta. Filharmonija je uspjela ono najbitnije – odvojiti publiku od problema i opustiti ljude koji su uživali u glazbi. Na njihovu su se zanimljivom popisu djela našli već dobro poznati romantičarski skladatelji. Publici su se, a i nama, najviše svidjeli koncerti za klavir i harmoniku. Uz izvrsnu izvedbu pazinska je publika uživala u nesvakidašnjem doživljaju, koji je zasigurno obogatio i našu nastavu glazbene umjetnosti. Nekoliko dana kasnije, 15. rujna, prisustvovali smo još jednom koncertu, ali ovaj put nizozemskog solističkog violončelista Ernsta Reijsegera. Oduševio nas je svojom pristupačnošću, interakcijom s publikom, ali i onim najbitnijim – korištenjem različitih tehnika sviranja, poput udaraljki, kao novog izvora zvuka. Sam violončelist ima nevjerojatan, drugačiji pristup violončelu te je publici otkrio nove zvukove na njemu, što je bilo pravo osvježenje. Na popisu izvedenih djela nije se našla ni jedna klasična skladba, što je, dakako, bilo pomalo neobično, ali također i drugačije. Po završetku koncerta uspjeli smo „uhvatiti“ sliku s Ernstom i zahvaliti mu na pruženom glazbenom zadovoljstvu. Ovakvi su događaji pravo i veliko osvježenje u našem malom gradu i jedva čekamo prisustvovati nekim novim, sličnim, zanimljivim događajima.

U koncertima guštali: Dominik Rojnić, Ivano Flegar, Adrian Beletić
Tekst: G.B.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"