Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

            Iako su nas tekuće ograničavajuće mjere i školske obveze učenika svele na relativno malen broj, ipak nas se našlo dovoljno da se u utorak 9. studenog u Spomen domu družimo s nagrađivanom književnicom Ivanom Bodrožić. Učenici drugih razreda Pazinskog kolegija mogli su čuti ponešto o angažiranoj književnosti, metodama pisanja i načinima inspiracije Ivane Bodrožić, kao i o najnovijem romanu „Sinovi i kćeri“, koji pred nas stavlja temu zaključanosti – obiteljske, društvene, intimne… Pratnja učenicima bile su prof. Orijana Paus te knjižničarka Kristina Varda.

            Krajem istoga tjedna, u petak 12. studenog skupina učenika trećeg razreda i knjižničarka Kristina svratili su do RocKastela kako bi se upoznali s riječkim književnikom i glazbenikom Zoranom Žmirićem, poznatim po svojim antiratnim romanima, ali ne samo po njima. Bilo je to jedno iznimno zanimljivo druženje…

(Foto s književnikom preuzet je s njegove Facebook stranice.)

Ivana Bodrožić minZoran Žmirić

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"