Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

Povodom 162. obljetnice smrti bana Josipa Jelačića, Turistička zajednica grada Zaprešića pripremila je kreativni literarni natječaj „Trenutak uspomene“ za učenike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj.

Literarni natječaj za najbolju priču, poeziju pokrenut je na šest jezika koliko ih je govorio sam ban Jelačić: hrvatskom, njemačkom, francuskom, mađarskom, talijanskom i latinskom.

Na natječaj je pristiglo gotovo 200 radova iz cijele Hrvatske. U kategoriji stranih jezika za srednje škole nagrađeno je najboljih sedam radova među kojima je i priča naše učenice Nicole Martinović za rad na talijanskom jeziku (mentorica Sandra Sloković).

Čestitke Nicole i mentorici, a Turističkoj zajednici grada Zaprešića zahvaljujemo na lijepim poklonima.

20211029 101310 min

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"