Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

U četvrtak, 28.10.2021.god. svi učenici prvih razreda sudjelovali su na integriranoj terenskoj nastavi u okviru predmeta Povijest, Klasični jezici i STEM , a koja se održala na Brijunima i u Puli. Učenici su imali prilike upoznati se sa kulturno-povijesnog baštinom otoka Veliki Brijun kao i sa njegovim bogatim biljnim i životinjskim svijetom , zbog čega je otočje proglašeno nacionalnim parkom. Učenici su se također, uz stručno vodstvo, upoznali sa antičkom baštinom Pule, a u Centru za popularizaciju znanosti, imali su prilike sudjelovati u izvođenju pokusa kojima se objašnjavaju temeljne zakonitosti fizike. Učenici i profesorice koje su bile u pratnji, vratili su se umorni ali zadovoljni ostvarenim ishodima, te zajedno poželjeli još više sličnih ekskurzija.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"