Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

I ove su godine u našoj školi održane dvije popularne kemijske radionice „Analizom pogodi koja je sol u vodi“. Prva radionica održana je u srijedu, 20.10.2021. u sklopu Županijskog stručnog vijeća nastavnika kemije za 15-tak nastavnika kemije, a druga u petak, 22.10.2021. za 24-ero učenike drugih, trećih i četvrtih razreda koji su inače uspješni u svladavanju zadanih ishoda iz samog predmeta. Radionica je iz ciklusa “Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja” a zajedno su je izveli njen autor doc. dr. sc. Tomislav Portada sa Institita Ruđer Bošković i student sa FKIT-a Hrvoje Vojvodić, inače bivši učenik naše škole.
Zadatak radionice bio je da na temelju pokusa i opažanja sudionici izvedu zaključke o sastavu sedam zadanih nepoznatih vodenih otopina, pri čemu im je rečeno da se u svakoj od sedam plastičnih bočica nalazi otopina jedne od devet zadanih tvari. Sudionici su vrlo aktivno i s puno interesa sudjelovali u radionici i na taj način učili otkrivanjem, metodom koja je vrlo popularna i korisna za razumijevanje i poznavanje sadržaja iz prirodoslovlja. Ova radionica bila je dobra prilika učenicima da nauče nešto više od sadržaja koji se uči u okviru redovne nastave kemije, a nastavnicima novi izvor načina osmišljavanja nastavnog sata.
U organizaciji radionica sudjelovali su PKKG i profesorica Irena Hudak Bogešić, voditeljica ŽSV-a nastavnika kemije Istarske županije.
Na kraju radionice, učenici su izrazili svoje zadovoljstvo ovakvim načinom rada te su poželjeli da se ovakve ili slične radionice češće održavaju…

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"