Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

Međunarodni festival slikovnice „Ovca u kutiji“ i ove je godine svratio u Pazinski kolegij, točnije u našu učionicu na otvorenom, 14. rujna 2021.
Družili smo se sa Zoranom Pongrašićem, koji nas je još jednom uvjerio da „ne voli bajke“ i koji nam je predstavio ilustratora slikovnica, ovogodišnjeg dobitnika nagrade „Ovca u kutiji“ Marka Jovanovca. No Marko nije samo ilustrator, on je i web dizajner, ali za ovu nam je prigodu približio posao ilustratora slikovnica.
Naši gosti Marko i Zoran uspjeli su među prisutnim učenicima trećeg i četvrtog razreda pronaći sve osobe potrebne za slikovnicu: autora teksta, ilustratora, čak i knjigovežu i pravnika. U zanimljivu razgovoru brzo je prošlo naše veselo druženje. Nadamo se uskoro nekom novom…

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"