Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

D0F45D95 CECD 4394 9061 DEEF5E5992EE

Vokalna skupina Pazinskog kolegija s mentoricom Maricom Ursić, prof. savjetnicom, u lipnju 2021. g. dovršila je značajan glazbeni uradak, koji je započeo za vrijeme online nastave. Sudjelovali su učenici Pazinskog kolegija, od kojih neki pohađaju i srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli: Reana Miloš  (PKKG, IMR), Petra Kuhar (PKKG), Anja Fakin (PKKG), Josip Benčić (PKKG, IMR), Marko Gaši(PKKG, IMR) i Lovro Ursić (SŠZČ, IMR). Bachovu kantatu izveli su četveroglasno  uz podlogu Leopold Stokowski Symphony Orchestra. Projekt je producirala Marica Ursić, prof. savjetnica i nastavnica Glazbene umjetnosti u Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji. Cilj projekta je prikazati mlade glazbene snage i vrijedne srednjoškolce koji vole klasičnu glazbu, koji su željeli ostaviti glazbeni  trag kroz svoje školovanje. Video i montažu osvarili su AB VIDEO, a fotografije Filip Celent. Izvedba je namijenjena u edukativne svrhe, svim ljubiteljima glazbe.

Izvedbu možete pogledati i poslušati klikom na link https://www.youtube.com/watch?v=LE0WdGEHdEU

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"