U utorak 8. lipnja 2021. provedena je i zadnja ovogodišnja aktivnost u okviru novoga projekta Pazinskoga kolegija pod nazivom Hrvatsko srce. Riječ je o projektu koji se odnosi na suradnju s hrvatskim školama izvan Republike Hrvatske. Uz pomoć Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Pula ostvarena je suradnja s učenicima koji pohađaju hrvatsku nastavu u Trstu i Monfalconeu. Projekt je osmišljen u dvjema varijantama, ovisno o aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Budući da je veći dio nastavne godine održan na daljinu, provedeno je nekoliko aktivnosti s tim u skladu: upoznavanje, izrada i odabir loga projekta (odabran je uradak Petre Kuhar, učenice 3. r. Pazinskoga kolegija), istraživački rad na temu korizmenih i uskrsnih običaja i završni videosastanak u kojem su sudjelovali: ravnatelj Pazinskoga kolegija vlč. Maksimiljan Ferlin, voditeljica Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Pula gđa Barbara Buršić, prof. Diana Njegovan, zajedno sa svojim učenicima iz Trsta i Monfalconea i prof. Orijana Paus sa svojim učenicima iz Pazinskoga kolegija. Učenici iz Italije koji su sudjelovali u projektu različita su uzrasta, a iz Pazinskoga kolegija vrijedni su bili učenici 1. i 3. razreda. Također, projekt je predstavljen i na eTwinning platformi koja objedinjuje odgojno- obrazovne ustanove na europskoj razini. Voditeljice su projekta bile prof. Diana Njegovan iz Trsta i prof. Orijana Paus iz Pazinskoga kolegija.
Budući da je ovaj početni otkucaj našeg Hrvatskog srca bio uspješan, veselimo se punoj snazi kucanja u novoj nastavnoj godini s nekim novim suradnicima iz cijeloga svijeta.

Slika zaslona 2021 06 08 u 21.47.40

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"