Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Članovi Jezične skupine pod vodstvom profesorice Katarine Breščić Šegota ove su godine prigodnim aktivnostima i velikom panoom obilježili ova 2 datuma. Na ideju su samoinicijativno došle naše članice učenice 2.b razreda, stoga u daljnjem tekstu pročitajte njihov put od ideje do same izvedbe.

Povodom dana sv. Valentina odlučile smo urediti pano kako bi prikazale ljubav, ali ne samo partnersku nego i onu u najširem smislu. Većinom se za Valentinovo slavi partnerska, romantična ljubav, no mi smo htjele prikazati da je svaka ljubav bitna i jednako važna. Prvotno smo odlazile od učionice do učionice te zamolile naše učenike da napišu kratke, motivirajuće i ohrabrujuće poruke u valentinovskom ozračju. Naime, svake se godine u našoj školi ispred blagovaonice nalazi kutija u koju se može ubaciti pismo posvećeno nekome. Ta pisma se isporučuju na sam dan Valentinova (14.2.) no budući ona ne dođu nužno do svih učenika, želja nam je bila ove godine osmisliti pano na kojem bi svatko mogao pročitati nešto lijepo i naći neku misao baš za sebe. Također, na panou su se našle i lirske pjesme, učenički radovi u kojima je nekolicina naših učenika iznijela svoju percepciju ljubavi.

Priredile i napisale: Agata Paro i Marie Racan, 2.b razred

Odlučile smo napraviti pano na temu Dana žena jer smo primijetile da mu se u zadnje vrijeme ne pridaje veliki značaj. Na pano smo stavile žene raznih narodnosti, kultura i rasa koje su sa svojim idejama i postignućima uvelike blagotvorno utjecale na naše društvo. Htjele smo prikazati različite profile žena, stoga žene na našem panou predstavljaju oličenje odlučnosti, upornosti i uspješnosti dok cvijeće predstavlja njihovu brižnu, blagu i nježnu stranu. Nadamo se da smo ovime bar malo osvijestile koliki je značaj i doprinos žena u svijetu, kako nekad, tako i danas. One su jednako sposobne postići mnogo i dokazati svima koliko su ustvari snažne. Zato svim ženama želimo sretan Dan žena!

Priredile i napisale: Erin Sošić i Ria Ružić, 2.b razred

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"