Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

BestinEnglish je online natjecanje koje se u jedinstvenom terminu provodi u više zemalja, poglavito u zemljama EU te susjednim nam državama izvan EU. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je sveukupno 22 779 učenika, odnosno 704 srednjih škola iz 34 države. Ono je održano 30. studenog 2022. a u našoj školi natjecanju je točno u 9.00 sati pristupio 31 učenik.
Online ispit isti je za sve sudionike te su stoga učenici prvog razreda klasične gimnazije imali priliku rješavati iste zadatke kao i maturanti jezične gimnazije! Rezultati se potom rangiraju prema točnosti i brzini rješavanja, odnosno vremenskom periodu unutar kojeg je ispit započet i završen a najdulje može trajati 60 minuta. Ispit obuhvaća znanja i vještine iz uporabe jezika (gramatike), razumijevanja čitanog te razumijevanja slušanog teksta u obliku video isječka koji pokrivaju raspon jezičnih razina od B1 do C1. Učenike je u početak ispita uputila te tijekom njegova trajanja pratila prof. Katarina Breščić Šegota a budući takvo natjecanje zahtijeva i dobre tehničke uvjete, za IT podršku bio je zadužen prof. Filip Celent. Pri završetku ispita svaki je pristupnik imao uvid u svoj rezultat dok su zbirni rezultati stigli krajem prosinca.
U konačnici, naša najizvrsnija natjecateljica je Marijana Fable čiji je rezultat 26. u Republici Hrvatskoj te 332. uopće. Rezultat škole, 19. mjesto u državi te 3. u regiji, čine rezultati prvoplasiranih 8 učenika a oni su redom: Marijana Fable (4.a), Ines Rogović (4.a), Astrid Zubin (4.b), Petra Haubrich (4.b), Bernarda Zoričić (3.b), Martina Černjul (4.a), Dona Dodich (3.b) te Josip Benčić (4.b). Pohvaljujemo i izvrstan rezultat učenice Emili Barišić (1.b) koja se smjestila na 9. mjestu, tik iza niske učenika završnih razreda. Čestitamo svim sudionicima na uspješnom sudjelovanju, najsrdačnije čestitke idu najboljima! Congrats!

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"