Hoteljersko  - turistička škola u Zadru bila je domaćin ovogodišnjeg XXV. jubilarnog Državnog natjecanja u poznavanju romanskih jezika, čiji su nas vrijedni učenici oduševili svojim glazbenim i recitatorskim umijećem  te  izvrsnim kolačima. Natjecanje je trajalo dva dana, a Državno povjerenstvo učenike je vrednovalo u kategorijama vještine pisanja, čitanja s razumijevanjem, slušanja te vještine usmenog izražavanja.

Na natjecanju u poznavanju španjolskog jezika pod vodstvom profesorice Antonelle Puh sudjelovala je naša maturantica Dora Drlje. U kategoriji učenika koji španjolski jezik uče dvije godine, Dora je osvojila 6. mjesto.

Na natjecanju u poznavanju talijanskog jezika sudjelovali su maturanti Pierre Giovanni Bibalo u kategoriji gimnazija LISTA C, maturantica Cristina Lubiana u  kategoriji gimnazija LISTA A i učenica trećeg razreda Lana Ružić također u kategoriji gimnazija LISTA A pod vodstvom profesorice Sandre Sloković.

Učenici su pokazali izvrsno znanje u poznavanju talijanskog jezika kao i vještini pisanja što pokazuju i njihovi još izvrsniji rezultati: Pierre Giovanni Bibalo, 1. mjesto, nagrada za najbolju prezentaciju i najkreativniji sastav. Lana Ružić, 2. mjesto, nagrada za najkreativniji sastav i Cristina Lubiana, 3. mjesto. Pierre je za svoj uspjeh nagrađen i stipendijom za usavršavanje jezika pri Università per stranieri u Perugi u trajanju od dva tjedna.

Uz natjecanje, učenici su imali prilike upoznati se ljepotama Zadra, grada s najljepšim zalaskom sunca na svijetu.

2019 4 4 zadar dravno romanski

2019 4 4 zadar dravno panjolski

2019 4 4 zadar dravno romanski jezici

2019 državno romanski svi