Ove su godine visoki plasman na županijskom natjecanju i sudjelovanje na državnoj razini natjecanja učenici ostvarili na različitim područjima: 

  • Cristina Lubiana i Borna Greblo - Lidrano, Radijska emisija „Hoće(mo) li nestati?", mentorica Kristina Varda
  • izvrsno poznavanje talijanskog jezika, kao i vještina pisanja: Pierre Giovanni Bibalo, 1. mjesto, nagrada za najbolju prezentaciju i najkreativniji sastav. Lana Ružić, 2. mjesto, nagrada za najkreativniji sastav i Cristina Lubiana, 3. mjesto. Pierre je za svoj uspjeh nagrađen i stipendijom za usavršavanje jezika pri Università per stranieri u Perugi u trajanju od dva tjedna, a mentorica je svima Sandra Sloković
  • Franciska Ivić – 12. mjesto na državnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika, mentorica Maristela Rabak Tomašić
  • Dora Drlje – 6. mjesto na državnom natjecanju u poznavanju španjolskog jezika, mentorica Antonella Puh
  • Karin Sergo, Natalija Mališa, Magdalena Brezović i Laura Lunko – 14. mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka, mentorica Mihaela Lovrić.

Nadomak poziva na državnom natjecanje bili su naši učenici  prvoplasirani na županijskim natjecanjima iz hrvatskog i grčkog jezika Julija Gerenčir, njemačkog jezika Dominik Žgrablić, povijesti Nicole Martinović, informatike Mark Rajković  te literarni rad Vanesse Buždom i scenski nastup Dramske skupine koji su bili predloženi za državnu razinu Lidrana. Na županijskim natjecanjima još je devetero učenika postiglo drugo mjesto, a šestero treće mjesto. Zapažen je i plasman na županijsko natjecanje još preko pedeset učenika iz većine predmeta i odgojno-obrazovnih područja!

Pazinski kolegij bio je u proteklih mjesec dana organizator županijskog natjecanja iz Geografije i 44. Regionalne Domijade regije Zapadna Hrvatska, tako da je bio domaćin za više od 150 odnosno 350 natjecatelja i mentora.  Domijada je, za razliku od „predmetnih“, natjecanje učenika smještenih u učeničke domove, a cilj je poticati druženje, prevenirati rizične oblike ponašanja i omogućiti javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanje dostignuća učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova. Na navedenom međužupanijskom natjecanju sudjeluju učenici smješteni u 15 učeničkih domova Istarske, Primorsko–goranske, Ličko–senjske i Karlovačke županije u sportskom i kulturno-umjetničkom području. U petak 5. travnja učenici su se natjecali u sljedećim sportskim kategorijama: odbojka, košarka, mali nogomet, badminton i stolni tenis. Košarkaška muška ekipa Pazinskog kolegija osvojila prvo mjesto, te će sudjelovati na Državnoj Domijadi. Naše odbojkašice su postigle treće mjesto, kao i djevojke u Badmintonu, i malo nogometna ekipa. Stolno tenisači su ostali bez odličja ali su također zaslužili veliki pljesak osvojivši četvrto mjesto. Idući petak, 12. travnja, Domijada je privedena kraju scenskim nastupima i izložbom učeničkih radova. Učenici domova iz Pule, Rijeke, Lovrana, Moravica, Duge Rese i Karlovca, uz domaćine, predstavili su radove na području likovne i primijenjene umjetnost te videozapise, a potom i recitacije, scenske te vokalne nastupe nastupe. Naši su učenici nagrađeni u kategoriji likovnog izraza: Marina Kadić je ostvarila 3. mjesto stručnog žirija za crtež; u kategoriji glazbenog izraza Laura Lovrić, Petra Kuhar, Sara Kliman i Adriana Vrban ostvarile su treće mjesto, a u plesnom su izrazu Dora Drlje, Petra Rakovac, Tea Družetić i Ana Mišan postignule 2. mjesto!

Nakon uspješnica u međunarodnim natjecanjima ECCL u poznavanju klasičnih jezika, Juvenes translatores u prevođenju i Best in English u poznavanju engleskog jezika, naši su se učenici ove godine po prvi prijavili na međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika, Hippo Olympiad. Nakon prvog eliminacijskog kruga koji je održan u školi 22. veljače, a sastojao se je od ispita slušanja i čitanja, od sveukupno 15 naših učenika sudionika pozivnicu za državno polufinale dobilo njih 6. U petak 29. ožujka učenice prvog razreda Mihaela Miljavac i Laura Lovrić, drugog Franciska Ivić, trećeg Ivana Kutlača i Vanessa Buždon te maturantica Ana Vrbica u Puli u Osnovnu školu Veli Vrh natjecale su se u polufinalu, a 15. svibnja Ivana Kutlača i mentorica Romina Gašparić kreću na finale u Italiju.