Blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pazinskog kolegija, obilježavamo 19. ožujka sv. misom u 9,30 sati, koju će učenici i nastavnici moći pratiti putem video prijenosa. Program obilježavanja Dana škole odgođa se za termin u kojem će biti moguće druženje uživo. Prije sv. mise učenici će imati virtualni sat razrednog odjela na kojem će si moći čestitati blagdan i izmijeniti dojmove o nastavi na daljinu, a nakon 11 sati nastavljamo s nastavom u virtualni učionicama.

Preporučamo se molitvom svetom Josipu, našem zaštitniku:
O sveti Josipe, tebi se utječemo u svojoj nevolji i puni povjerenja molimo tvoju zaštitu. Kod ljubavi koja te je povezivala s bezgrešnom Majkom Božjom, i očinskom nježnošću kojom si okruživao dijete Isusa, vapijemo tebi. Blago pogledaj na naslijeđe što ga je Isus Krist otkupio svojom krvlju.
Pomozi nam u našoj nevolji tvojom moćnom pomoći, o brižni zaštitniče Svete obitelji bdij nad izabranim krugom učenika Isusa Krista.
Udalji od nas, o predragi Oče, svaku zarazu zablude i pokvarenosti. Pomozi nam milosno s neba, ti jaki pomoćniče u borbi s moćima tame. Kao što si jednom spasio dijete Isusa iz krajnje životne opasnosti, tako brani sad svetu Crkvu Božju protiv neprijateljskih zamki i svake protivštine. Trajno sve nas zaštićuj, tako da bismo sveto živjeli, sveto umrli i vječno blaženstvo zadobili u nebu po tvojem primjeru i tvojoj pomoći. Amen.

SV.JOSIP