Poštovani roditelji!

Nastava na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) započela je u Pazinskom kolegiju 16. ožujka 2020. g. u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO).

Učenici se prijavljuju u sustav Teams Microsoft Office 365 za škole https://office365.skole.hr u “virtualne razrede” svakog dana od 9 sati. Raspored nastavnih predmeta bit će jednak rasporedu sati koji su ranije imali na nastavi, ali će sati trajati kraće - 30 minuta. 

Sat / trajanje

  1.  9,00 – 9,30
  2.  9,30 – 10,00
  3. 10,00 – 10,30
pauza     10,30 – 11,00   
  1.  11,00 – 11,30
  2.  11,30 – 12,00
  3.  12,00 – 12,30  
  4.  12,30 – 13,00

Predmetni nastavnici organiziraju suradnju, pripremaju sadržaje, daju upute za samostalni rad i korištenje materijala u udžbenicima te određuju domaće zadaće u svojim virtualnim razredima, kao i rokove za ispunjavanje određenih zadataka ili uradaka. Učenici će kontinuirano dobivati povratne informacije različitim metodama vrednovanja kao učenje i vrednovanja za učenje, kao i do sada u rubrici Bilješke u e-Dnevniku .

Prisustvovanje učenika nastavi prati se kroz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“ (npr. slanjem "like" na početku sata ili odgovorom na upit nastavnika). Roditelji trebaju opravdati eventualno nesudjelovanje učenika na virtualnoj nastavi. 

Organizacija nastave na daljinu u sadašnjim je uvjetima veliki izazov na planu osiguravanja tehničkih preduvjeta početnog uključivanja nastavnika i učenika, ostvarivanja planiranih odgojno-obrazovnih ishoda i neizostavne suradnje s roditeljima. Uspješnosti ovog oblika rada sigurno će pridonijeti zajedničko ohrabrivanje djece na strpljivo, redovito i savjesno pristupanje školskim obvezama, jer su pravila ponašanja u virtualnoj učionici jednaka onima na redovnoj fizičkoj nastavi. 

Podsjećamo da ukoliko vaša djeca imaju poteškoće u svezi s IKT ili pristupom Internetu mogu se obratiti ravnatelju ili razredniku radi otklanjanja tih teškoća.

Sve obavijesti paralelno će se objavljivati na stanicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.