Nastava na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) započinje u Pazinskom kolegiju 16. ožujka 2020. g. u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO).

Podsjećamo učenike Kolegija koji imaju poteškoće u svezi s IKT ili pristupom Internetu neka se obrate ravnatelju ili razredniku radi otklanjanja tih teškoća.

Učenici se pomoću AAI identiteta prijavljivljuju u sustav Teams Microsoft Office 365 za škole https://office365.skole.hr u “virtualne razrede” u kojima će ih razrednici svaki radni dan podsjetiti na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan. Upute za prijavu na Microsoft Teams za učenike su na linku https://skolazazivot.hr/wp-content/uploads/2020/03/Microsoft-Teams-Učenici.pdf, a Loomen https://skolazazivot.hr/wp-content/uploads/2020/03/Loomen-Učenici.pdf

Predmetni će nastavnici, osim videosnimki predavanja i dodatnih radnih materijala osnovnog paketa predmeta MZO-a, pripremati vlastite sadržaje ili organizirati suradnju u svojim virtualnim razredima. Davat će upute oko korištenja materijala u udžbenicima i samostalnog rada učenika te zadavati domaće zadaće.

Prisustvovanje učenika nastavi prati se kroz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“. Roditelji trebaju opravdati eventualno nesudjelovanje učenika na virtualnoj nastavi, a u slučaju neprimjerenog ponašanja učenika vrijede jednaka pravila kao na redovnoj fizičkoj nastavi. Učenici će kontinuirano dobivati povratne informacije različitim metodama vrednovanja kao učenje i vrednovanja za učenje, kao i do sada u rubrici Bilješke u e-Dnevniku.

Sve obavijesti paralelno će se objavljivati na stanicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.