Ove veljače obilježavamo osamnaestu obljetnicu smrti mons. Antuna Heka, jednog od utemeljitelja i prvog ravnatelja Pazinskog kolegija. Učenici prvog razreda su se u petak 21. 2. 2020. pomolili na grobu mons. Heka uz ravnatelja maksimiljana Ferlina, vlč. Filipa Celenta i prof. Daniela Bogešića.

Na samu obljetnicu, u ponedjeljak 24. 2. 2020. g. djelatnici su bili na sv. misi zadušnici u crkvi sv. Lucije, nedaleko rodnog mjesta pokojnog monsinjora. Okupljene je obitelj Hek pozvala na domjenak i druženje u društvene prostorije u Hekima, gdje su pogledali izložbu fotografija i razmjenili uspomene o mons. Antunu Heku.

Sv. misa zadušnica koju je predvodio vlč. Darko Kovačević u župnoj crkvu sv. Nikole u Pazinu bila je u utorak 3.3.2020.g.

Katoličko društvo prosvjetnih djelatnike Istre mons. Antuna Heka i Pazinski kolegij obilježavanje obljetnice nastavljaju predavanjem Štefanije Prosenjak Žumbar Izazovi današnjice u odgoju djjece i mladih u četvrtak 5. ožujka 2020. s početkom u 17 sati  u Pazinskom kolegiju.