U subotu, 7. 12. 2019.g. naša je škola imala čast biti domaćinom 88.seminara e-škole kemije, višegodišnjeg znanstvenog projekta koji djeluje od 1996.godine u okviru Hrvatskog prirodoslovnog društva i Hrvatskog kemijskog društva. Ovaj projekt u početku je osnovan kao internetski portal za pomoć i nadogradnju znanja kemije zainteresiranih učenika a od 2002. godine započinje sa nizom radionica i seminara uživo, kako za učenike tako i za nastavnike, osnovnih i srednjih škola.
Tako je ove godine šesti put u Istri, a prvi put u Pazinskom kolegiju, kemijalo više od 70 učenika i 20-tak nastavnika iz osnovnih i srednjih škola sa područja Istarske županije. Učenici su u grupama izvodili pokuse i proučavali kemijske zakonitosti na način koji je u redovnoj nastavi, često puta teško izvediv jer zahtjeva određeno vrijeme, sredstva, dobru nastavničku pripremljenost, a prije svega zainteresiranost i motiviranost učenika. Radionice su trajale 4 sata.
Glavni voditelj i organizator projekta je izv. prof. dr. sc. Nenad Judaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koji zajedno sa svojim suradnicima nastoji na zanimljiv način i uz puno praktične primjene približiti kemiju i učenicima i njihovim nastavnicima.