Možda ste se pitali zašto se domski zbor ,,Collegium cantorum" više ne spominje na našoj stranici ili koji je razlog da njegove članove više ne viđamo toliko često. Oni se zasigurno neće složiti s tvrdnjom koja je svima prošlo kroz glavu da su odustali od tog svog hobija. No, to nije istina! Samo oni, zapravo, znaju da jedini razlog leži u tome da se gotovo od početka školske godine pripremaju za dan D. Dan kada su prvi puta stupili na veliku pozornicu izvan svoje županije pred brojnom publikom.

     Sve je započelo 23. studenog 2019. godine kada se,, Collegium cantorum" s profesoricom Paulom Jurman, ujedno i voditeljicom tog glasnog domskog zbora, uputio prema Slavonskom Brodu u kojem se održavala Smotra zborova katoličkih srednjih škola. Ne zaboravimo i na odgajatelja Tihomira koji je osim kao pratnja dao doprinos i samoj izvedbi uz svoju tamburicu te prošetao zbor kroz svoje rodno mjesto. Uz svoje dvije izvedbe,, Naranča" i,, Gospodine hvala", domski zbor naše škole vratio se u Pazin s velikom zahvalnošću Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića, organizatoru ovogodišnje smotre kao i svim obiteljima i učenicima koji su ih s veseljem primili u svoje domove.

   ,, Collegium cantorum " je već sada pozvan i na sljedeću smotru koja će biti održana u Splitu te u nadi da će i oni sami u bližoj budućnosti moći dobiti status organizatora zaključavaju i ovo poglavlje svoje knjige o uspjesima. Na kraju, u ime njih, molim za tišinu i razumijevanje jer su već sada započeli s pripremama za nadolazeće nastupe. (Lucija Pilat 2.a)

http://www.ebrod.net/data/galerija/30804/1574621190874078548.jpg